radhus mot cirkusvagn // Upsala Nya Tidning

Lisa Rahbek och Emil Nyström tröttnade på radhuskvarteret och flyttade. Flyttlasset gick rakt in i en liten etta på 17 kvadratmeter, utan dusch och toalett utanför knuten. En rödmålad cirkusvagn med vita knutar.

Döttrarna Elvira och Noomi klättrar upp och ner i våningssängarna, leker och sen springer de ut för att leka på gården. De trivdes aldrig med radhuslivet. Bekvämligheterna och allt för lite gemenskap gjorde det tråkigt. På mindre yta lever man närmare varandra och blir tvungen att ta mer hänsyn till varandra. Större delen av deras bohag har de fått magasinerat, men konstigt nog saknar de ingenting. Allt blir mer överskådligt när man har mindre saker.

Lisa Rahbek är antropolog och tror att vi människor mår bäst av att leva i flock. Drömmen är att bo tillsammans med andra familjer på en stor gård. man har sitt eget men kan ändå få gemensamhet av andra I och med flytten till vagnen kom de ett steg närmare den drömmen, eftersom cirkusvagnen parkerades på familjen Lindahls tomt i Vänge.

se alla reportage

Emma Eriksson
Telefon: 070 21 96 815
Epost: kontakta@emmaeriksson.se